Advies
Wat is spruw?
Als je baby witte spikkels heeft op de tong en het gehemelte, dan heeft hij waarschijnlijk last van spruw. Als de infectie niet vanzelf over gaat, stap dan naar je huisarts.

Wat moet ik doen als mijn baby geel is?
Een baby wordt met een te groot aantal rode bloedlichaampjes geboren. De overtollige bloedlichaampjes sterven af en dat geeft je baby een gele tint. Om de gele kleur snel te laten verdwijnen kun je het bedje van de baby in het daglicht zetten. Blijft je baby geel zien, neem dan contact op met je huisarts.

Wat zijn pigmentvlekken
Pigmentvlekken zijn plekjes van opgehoopt pigment. Ze ontstaan met het ouder worden en vooral door zonlicht. Bescherm de huid elke dag als u er aanleg voor hebt: smeer gezicht en handen in met SPF 30. Vermijd stoffen als bergamot, limoenolie en retinol in cosmetica. Er bestaan crèmes die de vlekjes op den duur vervagen.
Hooikoorts
Hooikoorts is een allergische reactie op het stuifmeel van bloeiende grassen, struiken en bomen. Door de pollen raakt het afweermechanisme van het lichaam van slag hierdoor komt er histamine vrij waardoor je gaat hoesten, proesten en tranen. In Nederland zijn er ongeveer 2,7 miljoen mensen die hier last van hebben. De hooikoorts tijd begint al in januari tot en met september. Typische hooikoorts klachten zijn: hoofdpijn, gezwollen rode ogen, kriebelhoest, niesbuien, loopneus, branderige keel, keelpijn. Er zijn verschillende neussprays en pillen om de symptomen van hooikoorts te verminderen. Enkele tipsbij hooikoorts: Zorg dat de luchtvochtigheid in huis tussen de 40 en 60 procent is, draag buiten een zonnebril tegen de pollen, hang het wasgoed niet buiten op omdat de pollen hierin kunnen gaan zitten en houd de autoramen en blowers dicht want rond drukke autowegen zweeft er meer stuifmeel in de lucht.

Deep moisturizing cream van collistar:
Een goede hydratatie is essentieel voor de gezondheid en de schoonheid van de huid. Deze rijke en geconcentreerde crème is ideaal voor elke leeftijd en voor de normale en droge huid. De crème bindt, dankzij de specifieke formule, niet alleen het vocht van de bovenste huidlagen, maar reguleert en reactiveert bovendien het huidnatuurlijke proces dat de vochtbalans in het onderliggende huidweefsel op peil houdt. Het exclusieve Collistar NMF Complex®, herstelt de natuurlijke vochtbalans van de huid (NMF - Natural Moisturizing Factor) en garandeert een perfecte hydratatie de gehele dag. Bovendien zorgen het plantaardige collageen en de allantoïne niet alleen voor optimale hydratatie en voeding, maar bieden ook bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De crème bezit vele huideigen bestanddelen, waardoor deze snel wordt opgenomen en niet vet aanvoelt. Ook zeer geschikt als basis voor make-up.

Product uitgelicht: Supradyn
Mensen met een drukke levensstijl hebben behoefte aan energie, omdat elke inspanning om energie vraagt. Ons lichaam heeft een bron van natuurlijke energie maar om deze energie te kunnen activeren heeft ons lichaam wel de juiste voedingsstoffen nodig; vitamines, mineralen en sporenelementen. Supradyn complex energy is speciaal ontwikkeld om natuurlijke energie in het lichaam te activeren, als aanvulling op de dagelijkse voeding. Elk tablet bevat een complete en energievrijmakende combinatie van vitamines, mineralen en sporenelementen met het natuurlijke lichaamseigen co-enzym Q10. Deze voedingstoffen worden goed door het lichaam opgenomen en kunnen aanvullen wat het lichaam nodig heeft om natuurlijke energie te activeren.

De verschillende producten van supradyn:
complex energy voor dagelijkse extra energie met co-enzym Q10
Complex forte bij vermoeidheid, om weer op krachten te komen, bij regelmatig behoorlijke inspanning en na de bevalling. Hooggedoseerd.
Weightsmart voor het behoud van een gezond gewicht. Met natuurlijk groene thee extract EGCG.
Vital 50+ voor 50 plussers. Met ginseng.